top of page

šŸ“£Basisscholen en voortgezet onderwijsscholen in Noord-Groningen opgelet! šŸšŒOntdek de regio als klaslokaal met gratis busvervoer naar o.a. bedrijven!

Appingedam 11-10-2024


Kansrijke Groningers heeft een budget beschikbaar gesteld voor basisscholen in Noord-Groningen (Het Hogeland en Eemsdelta) om vervoer aan te vragen voor een activiteit voor de leerlingen. Wegens succes is deze actie verlengd, waarbij het nu ook mogelijk is voor VO scholen om de vervoersvouchers aan te vragen.

Het doel is om hiermee kansenvergroting en loopbaanoriƫntatie activiteiten voor leerlingen mogelijk te maken. Hiermee willen we activiteiten rondom loopbaanoriƫntatie en vergroten van de belevingswereld van kinderen stimuleren. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn bedrijfsbezoeken bij lokale ondernemingen in de regio.


Scholen kunnen bedrijven vinden op het Platform Scholen & Bedrijven: https://platform.kansrijkegroningers.nl/

Binnenkort wordt het Platform Scholen & Bedrijven 2.0 gelanceerd.


De vouchers zijn beschikbaar voor basisscholen in Het Hogeland en de Eemsdelta van:Ā Goud Onderwijs,Ā Ommeriek,Ā NoorderBasis,Ā Primenius,Ā GBS de WierdeĀ enĀ RENN4

De vouchers zijn daarnaast beschikbaar voor de voortgezet onderwijs scholen die onder VO Noord-Groningen vallen, evenals voor Terra Winsum en Dollard College Woldendorp.



Hierbij nog een aantal belangrijke opmerkingen:

  • Activiteiten in de regio worden door ons gestimuleerd, zo ontdekken de leerlingen wat er allemaal te doen is in de regio.

  • Scholen die deelnemen aan het "Tijd voor Toekomst" project worden aangemoedigd om eerst hun vervoerskosten uit dat budget te halen voordat ze een beroep doen op de vouchers. Dit zorgt ervoor dat de beschikbare vouchers worden gebruikt voor extra activiteiten.

  • Het is de bedoeling dat de basisscholen in Eemsdelta eerst gebruikmaken van het verrijkingsbudget. Als dit budget op is, kunnen ze vervolgens aanvragen indienen voor de vervoersvouchers.

  • Het vouchersysteem werkt via het volgende principe: Op is op, wees er snel blij. Vraag het busvervoer zo snel mogelijk aan, dit vindt UVO ook erg fijn in verband met de planning van de beschikbare bussen. Hierbij wordt ook gekeken naar een eerlijke verdeling tussen de verschillende scholen.

  • We meten ook de impact van het inzetten van de vouchers, hiervan krijg je een mail zodra het vervoer is bevestigd.


Vraag nu uw vervoer aan via onderstaande link en verrijk de toekomst van uw leerlingen! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfftHPauEYpp3Gn1IRizgAVM63_e-n47I7-4bPmlPvnglE4UQ/viewform


Vereniging Kansrijke Groningers

De programma's 'Talent, Loopbaan en Ambitieā€™ en 'Werk in de regio' van Kansrijke Groningers maken onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Met de opgedane kennis, vaardigheden en ervaring bij leerkrachten/ docenten kunnen deze onderdelen opgenomen worden in de reguliere programmaā€™s van de scholen. Ultiem doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. De programma's ā€˜Talent, Loopbaan en Ambitieā€™ en 'Werk in de regio' worden mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma Groningen, gemeente Eemsdelta en de Gelijke Kansen Alliantie. Meer weten over de programmaā€™s van Kansrijke Groningers? Kijk opĀ www.kansrijkegroningers.nl


De vervoersvouchers zijn een initiatief geweest van Vakland het Hogeland. Kansrijke Groningers zet het voort in een grotere regio.



3 weergaven

Comments


bottom of page